19. december 2017

Ny lege- eller aktivitetsplads?

Revisoren på fixien, den 7-årige på løbehjulet, løberen i neongrønne sneakers med babyjoggeren og skateren med Vans er synlige i bybilledet, uanset hvor i Danmark du befinder dig. Fælles for dem alle er, at de bruger byrummet til fysisk aktivitet. En ting er aktiv transport fra et sted til et andet, en anden ting er at bruge byens rum til løbeturene, en tredje ting er at bruge de byrum, der er anlagt med bevægelse for øje. Det være sig træningspavilloner, parkouranlæg, fodboldeksperimentarium eller skøjtebaner, som er blandt de aktiverende byrum, skoler og institutioner, boligforeninger, grundejerforeninger, fonde osv. investerer i. 

Bevægelse og fysisk aktivitet er af stor betydning, da fysisk inaktivitet er skyld i 6000 årlige dødsfald i Danmark. Den største dræber efter rygning. Heldigvis ser vi mange aktivitetspladser knopskyde i hele Danmark, så børn, unge og voksne kan benytte dem så meget, de lyster. 

Uanset, hvordan pladserne finansieres, er der nogle centrale spørgsmål, som bygherren bør stille sig selv: 
Hvem
Hvad
Hvordan
Hvorfor 


De spørgsmål og endnu flere kan jeg med fordel inddrages i. 
Kontakt mig på 26805750 eller kroptimal@me.com

1 kommentar:

  1. The best videos by youtube - VICTORIA (VIDEOODL.CC)
    The best videos by youtube - VICTORIA (VIDEOODL.CC) by VICTORIA (VIDEOODL.CC) by VICTORIA (VIDEOODL.CC). online converter of youtube to mp3

    SvarSlet